Verbinden en kennis delen over cyber security op de @IIR-dag

I-Interim Rijk (IIR) organiseert drie keer per jaar een @IIR-dag. De @IIR-dagen staan in het teken van verbinden, kennismaken en kennisdelen. Zo kwamen op 15 november bijna 200 I-Interim Rijk-collega’s bij elkaar om kennis te delen en kennis op te doen over cyber security. Het werd een interessante dag met workshops over cyber security, pitches van startups en momenten om bij te praten met collega’s.

Ieder jaar organiseert I-Interim Rijk meerdere bijeenkomsten om al haar collega’s bij elkaar te brengen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt de gelegenheid geboden om elkaar (beter) te leren kennen en kennis met elkaar te delen. Agnes de Reus-Wegerif is coördinator van de IIR-bijeenkomsten. Volgens haar is iedere @IIR-dag van belang voor het wij-gevoel. Agnes: ‘Het grootste gedeelte van onze mensen werkt op locatie aan een opdracht bij een ander Rijksonderdeel, waardoor IIR-collega’s elkaar niet vaak zien of spreken. De @IIR-dagen voorzien daarbij juist in de behoefte om elkaar te ontmoeten. We organiseren deze dagen niet alleen om bepaalde relevante i-thema’s te behandelen en kennis te delen: het bevorderen van de onderlinge binding tussen collega’s is misschien wel het meest belangrijk!’

IIR-dag 15 november 2018

Cyber security

Iedere @IIR-dag heeft een ander thema. Deze keer is er gekozen voor cyber security: een onderwerp waarmee volgens domeindirecteur Diederik van Leeuwen het merendeel van de IIR-collega’s dagelijks te maken heeft. Diederik: ‘Cyber security heeft een zekere impact op alle projecten binnen I-Interim Rijk. Het is een basisvoorwaarde voor onze collega’s om hun project goed uit te voeren. Wanneer onze collega’s op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyber security, kunnen zij goede gesprekken aangaan met de opdrachtgever.’

Externe sprekers

Tijdens de plenaire sessies kwamen ervaren sprekers op het gebied van cyber security aan het woord: Michel van Leeuwen, directeur Cyber Security bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid; Patrick Curry, director van de British Business Federation Authority (BBFA); Willem Drost, Senior Advisor Internationalisation bij StartupDelta en Arthur van der Wees, directeur en eigenaar van Arthur’s Legal. Diederik: ‘Diepere kennisopbouw op het gebied van cyber security is zeer van belang. Door externe sprekers met veel kennis over cyber security uit te nodigen, hoopte ik de urgentie van digitale veiligheid te benadrukken en de kennis van onze collega’s te vergroten. Ik denk dat dit wel is gelukt.’

Wil jij weten hoe onze @IIR-dag eruitzag? Bekijk de aftermovie!